19/04/2024

Steklena vrata za tuš kabino naj bodo kakovostna

4 min read
steklena vrata cena

Prava izbira steklenih vrat za tuš kabino

Pri vsakem ponudniku steklenih vrat za tuš kabino lahko najdete veliko izbiro različnih modelov. Da bo vaš nakup uspešen, morate biti pozorni na določene parametre, in sicer material iz katerega je so izdelana vrata za tuš kabino, način odpiranja steklenih vrat za tuš kabino in drugi pomožni parametri.

Odločitev, kakšna steklena vrata za tuš namestiti, je stvar estetike in funkcionalnosti. Odvisno od razpoložljivega prostora in stilskih želja lahko izberete steklena vrata za tuš z okvirjem ali brez njega. Način odpiranja izberete glede na to ali imate raje klasično odpiranje vrat ali drsna steklena tuš vrata, morda pa le fiksno stekleno pregrado. O vsem omenjenem bomo govorili v nadaljevanju.

steklena vrata za tuš

Izbira materiala:

Izbira materiala je omejena na vrata iz toplotno obdelanega stekla in plastična tuš vrata. Seveda so cenovno najbolj dostopna plastična vrata za tuš kabino, a udobje govori predvsem v prid steklenim vratom za tuš. Steklena vrata za tuš namreč izpolnjujejo visoke zahteve glede zanesljivosti in so poleg tega tudi veliko bolj praktična.

Steklena vrata za tuš so namreč obdelana na poseben način, ki zagotavlja zaščito steklenih površin pred umazanijo in vodnim kamnom. To lastniku zagotavlja minimalen napor pri čiščenju.

Način odpiranja vrat za tuš kabino:

Sodobna steklena vrata za tuš kabino so lahko drsna, zložljiva ali z odpiranjem navzven, lahko pa namesto vrat, ki se odpirajo, izberemo »walk-in« tuš kabino. To pomeni, da je steklo tuš kabine fiksno pritrjeno od stropa do tal, naklon tal pa ustvarja gradient, ki omogoča iztekanje vode navznoter in ne navzven. Izbira je odvisna predvsem od vaših osebnih preferenc in pa same arhitekturne postavitve v kopalnici.

Pri uporabi steklenih vrat za tuš z odpiranjem navzven je potrebno zagotoviti, da je dovolj prostora za njihovo odpiranje. Drsna steklena vrata za tuš ne zavzamejo toliko prostora, je pa z njihovo uporabo zmanjšana širina vhoda v tuš kabino.

Različna stekla za vrata tuš kabine:

Steklena vrata za tuš kabino se razlikujejo tudi po debelini, materialu in barvi. Steklena površina tuš kabine je lahko mat, pregledna, tonirana ali pa je na steklu celo vzorec ali slika. Ob izdelavi steklenih vrat za tuš kabino se uporablja kaljeno steklo, katerega debelina je 5 mm ali več. to zagotavlja moč in varnost pri visokih in nizkih temperaturah, steklo pa skozi čas ne postane motno. Poleg tega ima kaljeno steklo za tuš kabino dolgo življenjsko dobo.

Steklo za tuš kabino je vedno premazano s posebnim slojem, ki onemogoča nabiranje umazanije in lažje odtekanje vodnih kapljic. S tem je onemogočeno tudi nabiranje vodnega kamna in vsekakor lažje čiščenje. Pri nakupu bodite zato pozorni na oznako, ki nakazuje na omenjeni zaščitni sloj.

Steklena vrata za tuš po meri:

Če si želite unikatna steklena vrata za tuš, so morda steklena vrata po meri odlična izbira za vas. V prvi vrsti jih lahko prilagodite prostoru, ki ni povsem standardnih dimenzij, prav tako pa lahko izbirate različne dizajne. Po naročilu se iz 8-10 mm debelega kaljenega stekla izdela pregradno steno z enokrilnimi ali dvokrilnimi steklenimi vrati za tuš. Izbirate lahko med različnimi stekli, za popestritev pa je omogočeno tudi graviranje različnih vzorcev.

Na kaj moramo biti pri steklenih vratih pozorni?

steklena vrata tuš

Če steklena vrata za tuš dobro vzdržujemo, slabosti sploh ne bomo opazili. Edina slaba plat steklenih vrat je namreč dejstvo, da se hitro umažejo, a lahko to s premazom za lažje odtekanje vodnih kapljic to enostavno preprečimo.

Da bodo steklena vrata za tuš vedno izgledala kot nova, vam sicer priporočamo, da jih po tuširanju obrišete in osušite. Tako boste odstranili še tistih nekaj kapljic, ki se kljub premazu zadržijo na njihovi površini. Steklena vrata za tuš se bodo s takšno uporabo vedno svetila, njihova življenjska doba pa bo zares dolga.

Če je vaša tuš kabina zelo ozka, vam sicer svetujemo, da po celotni dolžini vgradite aluminijast profil, ki bo preprečil morebitno iztekanje vode. Tako vam po tuširanju ne bo potrebno brisati tal ob sami tuš kabini.

Cene steklenih vrat za tuš:

Pri izbiri steklenih vrat za tuš kabino ne smemo pozabiti, da kakovosten izdelek ne more biti poceni. Če za našo kopalnico želimo zanesljiv izdelek, z dolgo življenjsko dobo in varen za uporabo, bomo zanj morali odšteti nekoliko več denarja. Kakšna pa je cena steklenih vrat za tuš kabino v Sloveniji? Veliko je odvisno predvsem od želj in zahtev, ki smo jih opisali v prejšnjih odstavkih. Najcenejša stekla za tuš kabino boste našli že za okoli 100 evrov, a kot smo že poudarili, je za kakovosten izdelek vredno investirati nekoliko več.

Tako lahko za že precej kvalitetno steklo za tuš kabino odštejete okoli 300 evrov. Tudi srednji cenovni razred se giba tja do 600 evrov, kjer se že pozna višja kvaliteta izdelave, materialov in same ponudbe.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.